Ouderschapsplanning
Is de liefde over en de scheiding afgewikkeld? Ook dan kan ik je helpen invulling te geven aan nieuw geluk, zingeving en gedeeld ouderschap. Opvoeden is een doorlopend proces van wikken en wegen. Het eenmalig ouderschapsplan beweegt niet mee met opgroeiende kinderen en veranderende tijden. Ouderschapsplanning met gerichte mediation doet dit wel. Bij nieuwe situaties sturen we bij met aangepaste regelingen en (financiële) afspraken.


Beschuit met muisjes en je baby’s eerste verjaardagstaart. Geluksmomentjes voor alle jonge ouders die overlopen van liefde. Voor dit mensje ga je het allerbeste uit jezelf halen. Toch worden die mooie intenties mettertijd op de proef gesteld, helemaal als jullie niet meer samen zijn.

Nee: oudbakken receptuur
Als gescheiden vader of moeder wil je alles zo goed mogelijk doen en regelen voor je kind(eren).  Verantwoordelijkheden over de opvoeding, kosten en alimentatie zijn strak vastgelegd. Alleen is een ouderschapsplan beperkt houdbaar: Kinderen kiezen hun eigen pad en gaan misschien studeren. Of er komt een nieuwe liefde in je leven, een patchworkgezin, een andere baan of woonsituatie. Stuk voor stuk ijkpunten die vragen om een vers recept voor gedeeld ouderschap.

Ja: gedeeld ouderschap vieren
Coöperatief overleg is in het belang van de kinderen, maar wat als kwetsuren en onenigheid in de weg zitten? Of er (nagenoeg) geen contact meer is met de andere ouder? Ouderschapsplanning helpt ex-partners elkaar te vinden vanuit lef en liefde voor de kinderen. Samen kijken we naar de lusten en (financiële) lasten en komen tot een aangepaste overeenkomst. Opnieuw in lijn met elkaar en de omstandigheden, is het extra lekker genieten van die bijzondere taartmomentjes met jullie kind(eren).
>/div>