Over Mary
Mary is (outdoor) Life Coach, basis EFT-therapeut, lid van de groep ACT professionals in Nederland én gecertificeerd financieel planner (CFP®). Ook heeft zij getrainde mediaton skills (negen jaar MfN geregistreerd (familie)mediator). Een heldere denker met een warm hart voor relaties, perikelen, emoties en geldzaken. Onvrede en onmin zijn uitingen van onderliggende problemen die vaak verstrengeld zijn geraakt. Met haar multidisciplinaire methode ontwart Mary deze wirwar en begeleidt zij mensen respectvol naar een nieuw perspectief.
Ik ben iemand met échte interesse in alles wat mensen (tot elkaar) bezighoudt. Waarom denken en handelen we zoals we doen? Hoe voeden we onszelf én onze liefsten? Wat geeft verbintenis en waardoor ontstaan er soms haarscheurtjes? Juist die haarscheurtjes zijn waardevol, want wie hierover open durft te zijn naar geliefden en vrienden, ervaart een oprechte en gelukkig-makende nabijheid. Door mijn werk als financieel planner weet ik hoezeer geldkwesties hand-in-hand gaan met verborgen gevoelszaken. Verdriet, lastigheden en tekorten horen bij het leven. De kunst is om moeilijkheden te delen met anderen en vanuit nabijheid te komen tot vooruitgang en verrijking. Dat verbondenheid ook haalbaar is bij complexe situaties weet ik ook vanuit mijn job als vrijwillig buurtbemiddelaar bij burenconflicten.

 Ik voldoe als life coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

Voor wie?
In mijn praktijk begeleid ik partners die (vanuit een lastige) fase samen vooruit willen. Gemotiveerde mensen die willen ontdekken wat ze voor zichzelf en elkaar kunnen betekenen. Mensen zijn sociale wezens; we zoeken erkenning en waardering en hebben een universele behoefte ons emotioneel te hechten. Vooral partnerrelaties beïnvloeden ons welzijn: hoe dieper de verbondenheid, hoe gelukkiger en gezonder we ons voelen. Als coach bied ik individuele begeleiding aan mensen met levensvragen over geluk, groei en verandering. In een-op-een-gesprekken onderzoeken we wat je liefhebt, wilt vasthouden of juist loslaten. Nieuwe inzichten helpen je knopen te ontrafelen en je aandacht te richten op wat je echt belangrijk vindt. Naast mijn werk als hulpverlener geef ik creatieve workshops en trainingen. In 2019 verscheen mijn boek Hiep hiep fantazie dat gaat over sprookjes en de creatieve kracht van dagdromen om de uitdagingen van het leven aan te kunnen gaan. “Een heerlijk dik boek met een spannend verhaal, prachtige illustraties, een mooie boodschap en een gevoel van positiviteit. Geschreven vanuit het hart en intuïtie.” “Zo fijn dat je als kind dit leest en her- en erkenning voelt van jouw gevoelens, en als volwassene zou willen dat je dit als kind gelezen had zodat je dat toen gevoeld had. Het boek doet bewust en onbewust echt wat met je.” 


Hoe?
Als hulpverlener werk ik vanuit empathie, respect en vertrouwen. In een veilige sfeer ontstaat de durf om open te kijken naar jezelf en je relatie. Met een wijde blik reik ik je instrumenten aan om scherp te zien en concrete stappen te zetten naar verandering. Met aandacht voor mensen én cijfers, bied ik gecombineerde begeleiding bij emotioneel-financiële hulpvragen.
Mary persoonlijk
Mensen vooruithelpen is geweldig mooi werk. Het is zo dankbaar om te mogen bijdragen aan levenszin. Wat ik achteraf hoor is dat mijn menselijke benadering ontwapenend werkt. Als ondernemer, echtgenote, moeder, zus, (schoon)dochter en vriendin ken ik zelf ook de nodige dalen. Opkrabbelend uit een flinke relatiedip besloot ik in 2014 verder in mijzelf te investeren met de opleiding Life Coaching. Een sprong in het diepe, maar omkijkend meer dan de moeite waard. Persoonlijke groei, juist als het even minder gaat, kan een wereld voor je openen.

Leven, liefhebben en houden zijn werkwoorden. Voor de vervoeging in de verleden en voltooide tijd leren we op school het ezelsbruggetje van ’t kofschip. Deze regel vergeten we ons hele leven niet. Wat we niet leren is wat leven en liefhebben emotioneel en financieel betekenen in ons leven. Er is niet zoiets als een emotioneel-financieel kofschip. Omdat het mij juist wél gaat om een meerzijdige kijk op levens- en hulpvragen, heb ik de ‘financieel-emotionele winst- en verliesrekening’ ontwikkeld; een eenvoudig model dat laat zien hoeveel tijd (in denken en doen) je steekt in geld en wat dit je emotioneel brengt. Want rijk zijn is iets anders dan je rijk voelen.