Over Mary Smits-van Osch

  Mary is (familie)mediator, Life Coach, basistherapeut-EFT en financieel planner. Een heldere denker met een warm hart voor relaties, perikelen, emoties en geldzaken. Onvrede en onmin zijn uitingen van onderliggende problemen die vaak verstrengeld zijn geraakt. Met haar multidisciplinaire methode ontwart Mary deze wirwar en begeleidt zij mensen respectvol naar een nieuw perspectief. Lees meer…  

  Ik ben iemand met échte interesse in alles wat mensen (tot elkaar) bezighoudt. Waarom denken en handelen we zoals we doen? Hoe voeden we onszelf én onze liefsten? Wat geeft verbintenis en waardoor ontstaan haarscheurtjes? Door mijn werk als financieel planner weet ik hoezeer geldkwesties hand-in-hand gaan met verborgen gevoelszaken. Zoveel mensen, zoveel wensen, emoties en drijfveren. In 2011 besloot ik mijn ‘zachte’ kant te ontwikkelen met een opleiding tot (familie)mediator en daarna tot EFT-therapeut. Met de opleiding (outdoor) Life Coach in 2014 vielen deze ‘losse’ disciplines als puzzelstukjes in elkaar.

  Voor wie?

  In mijn praktijk begeleid ik partners die vanuit een lastige fase samen vooruit willen. Gemotiveerde mensen die willen ontdekken wat ze voor zichzelf en elkaar kunnen betekenen. Mensen zijn sociale wezens, we hebben een universele behoefte ons emotioneel te hechten. Vooral partnerrelaties beïnvloeden ons welzijn: hoe dieper de verbondenheid, hoe gelukkiger en gezonder we ons voelen.

  Ouderschapsplanning is gerichte mediation voor gescheiden ouders van minderjarige kinderen. Het verplichte ouderschapsplan is niet meer dan een momentopname. Maar kleintjes worden groot en gezinssituaties wijzigen. Ik kan jullie helpen nieuwe situaties tegen het licht te houden en zorgafspraken en financiële regelingen in goed overleg aan te passen.

  Als coach bied ik individuele begeleiding aan mensen met levensvragen over geluk, groei en verandering. In een-op-een-gesprekken onderzoeken we wat je liefhebt, wilt vasthouden of juist loslaten. Nieuwe inzichten helpen je knopen te ontrafelen en je aandacht te richten op wat je echt belangrijk vindt.

  Hoe?

  Als hulpverlener werk ik vanuit empathie, respect en vertrouwen. In een veilige sfeer ontstaat de durf om open te kijken naar jezelf en je relatie. Met een wijde blik reik ik je instrumenten aan om scherp te zien en concrete stappen te zetten naar een rijker geluksgevoel. Met aandacht voor mensen én cijfers, bied ik gecombineerde begeleiding bij emotionele en financiële hulpvragen.

  Mary persoonlijk

  Mensen vooruithelpen is geweldig mooi werk. Het is zo dankbaar om te mogen bijdragen aan het terugvinden van geluk. Wat ik achteraf hoor is dat mijn menselijke benadering ontwapenend werkt. Als ondernemer, echtgenote, moeder, zus, (schoon)dochter en vriendin ken ik zelf ook de nodige dalen. Opkrabbelend uit een flinke relatiedip besloot ik in 2014 tot een investering in mezelf met de opleiding Life Coaching. Een sprong in het diepe, maar omkijkend meer dan de moeite waard. Persoonlijke groei, juist als het even minder gaat, kan een wereld voor je openen.